BBQ EN BIER

Het hele jaar door

 

 

Home

 

Bier Recepten

 

Apparatuur

 

Overige

 

Contact

 

 

BBQ

Terug naar Grijzekolen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met of zonder paraplu de BBQ aansteken?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TRIPEL

 

 

 

 

Belgische Abdij 01-12-2022

 

Batch 10 Liter

 

MOUT

2,5 KG Swaen Pilsener

0,55kg Cara Blond

 

 

Voor maischen

0,2 gram baking soda
0,2 gr calcium chloride

Antioxin 1 gram

 

Maischen
30 minuten 62 graden

30 min 71 graden

5 min 78 graden

 

Koken

Totaal 60 minuten koken

 

na 0 minuten

Start bitter hop:
28 g Tetnanger

na 45 minuten
5 g Tetnanger


na 55 minuten
5 Gram Galaxy

 

Biersol.  3 ml

2 gram Koriander

1 gram kardemom

1 gram sinasappelschil

 

Na afkoelen 15 minuten beluchten met aquarium pompje


Dan gist erbij en afsluiten

 

Gist
Mangrove Jack M31 10gr

 

2 weken op Vat

Daarna 2 weken op fles

Bier beter langer staan. Dan word ie rijper.

 

Resultaat :

Een rustige Tripel . Geen uitgesproken krachtige smaak. Volgende keer iets meer kruiden.

 

 

   
B.B.Q. & BIER Grijzekolen