BBQ EN BIER

Het hele jaar door

 

 

Home

 

Bier Recepten

 

Apparatuur

 

Overige

 

Contact

 

 

BBQ

Terug naar Grijzekolen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met of zonder paraplu de BBQ aansteken?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TRIPEL Waterlint

 

 

 

 

Belgische Abdij 01-06-2023

 

Batch 10 Liter

 

MOUT

2,5 KG pale Mout

550 gram pils mout

150 gr Tarme vlokken

150 gram Maisvlokken

 

 

Voor maischen

0,2 gram baking soda
0,2 gr calcium chloride

Antioxin 1 gram

 

Maischen
30 minuten 62 graden

30 min 71 graden

5 min 78 graden

 

Koken

Totaal 60 minuten koken

 

na 0 minuten

Start bitter hop:
15 g Hallertauer

na 45 minuten
6 g Saaz


na 55 minuten
6 Gram Saaz

 

Einde Kook

Biersol.  3 ml

2 gram Koriander

2 gram kardemom

2 gram Karwij zaad

1 gram komijn

10 gram sinasappelschil

500 gram suiker

 

Na afkoelen 15 minuten beluchten met aquarium pompje


Dan gist erbij en afsluiten

 

Gist
Safale BE 25610gr

 

2 weken op Vat

Daarna 2 weken op fles.

5 gram/liter bottelsuiker

Bier beter langer staan. Dan word ie rijper.

 

Begin SG 1077

Eind SG 1020

 

Resultaat :

Een stevige Tripel. Erg kruidig. Misschien ietsje minder volgende keer maar hij is lekker!

 

 

   
B.B.Q. & BIER Grijzekolen